Lekcja piętnasta:
Studenci lubią tortillę: jest smaczna i tania. A wszyscy wiedzą, że studenci nie są bardzo bogaci. Aby zrobić tortillę potrzebne są:

- kilogram ziemniaków,
- trzy duże cebule,
- pół litra oleju roślinnego,
- dziesięć jajek,
- sól, pieprz

Najpierw trzeba obrać i pokroić ziemniaki i cebule na kawałki (mniej więcej szerokości jednego centymetra). Potem należy usmażyć cebule (na patelni, z trzema łyżkami oleju) i ziemniaki (na innej patelni lub w garnku, na reszcie oleju). Odsączyć ziemniaki z oleju. Następnie należy rozbić jajka i wymieszać je z cebulą, ziemniakami, solą i pieprzem.

W tym momencie można dodać inne składniki (na przykład szynkę lub paprykę). Na koniec należy piec tortillę w piekarniku, w 180-ciu stopniach Celsjusza, przez 30 minut. Tortillę można serwować samą lub z chlebem.

Smacznego!